Blog

/
Kategori 1
/
Neden kullandığınız dijital baskı makinesi modeline uygun özel geliştirilmiş muadil boyaları tercih etmelisiniz?
Neden kullandığınız dijital baskı makinesi modeline uygun özel geliştirilmiş muadil boyaları tercih etmelisiniz?
Neden kullandığınız dijital baskı makinesi modeline uygun özel geliştirilmiş muadil boyaları tercih etmelisiniz?
Muadil boyaları alırken neye göre tercih ediyorsunuz? Sadece kullanılan baskı kafasına veya pikolitresine göre boya kullanmak doğru mu? Yoksa kullandığınız dijital baskı makinesi markası ve makine modeline uygun özel olarak geliştirilmiş muadil boyayı mı tercih etmelisiniz?
 
Diyelim ki Mimaki’nin JV-CJV serisi eco-solventdijital baskı makinesini kullanıyorsunuz. Ya da Roland RF640 serisi dijital baskı makineniz var. JV-CJV serisi ya da RF640 serisi baskı makinenizde muadil boya kullanmak istiyorsunuz. Peki, kullanacağınız baskı boyasını seçerken sadece Epson DX kafalara göre üretilmiş standart (makineye özel olmayan) boyayı mı seçersiniz? Yoksa Mimaki JV-CJV serisinin kullandığı BS veya SS21 serisi boya özelliklerine bire bir uygun olarak geliştirilmiş muadil boyayı mı? Ya da Roland RF640 serisinde kullanılan Eco-Solmax2 için %100 uyumlu muadil boyayı mı?
Son yıllarda dijital baskı üreticileri kendi müşterilerinin taleplerini en iyi şekilde karşılamak için çaba gösteriyorlar. Piyasada son dönemlerde yapılan araştırmalar da geniş format baskı pazarının olduğu kadar farklı baskı uygulamalarının da her geçen gün gelişmekte olduğunu ispatlar nitelikte. Bu çerçevede, baskı uygulamaları çeşitlendikçe, baskı üreticileri de en gelişmiş baskı teknolojilerine yatırım yapıyor. Bu da dijital baskının sunduğu olanakları genişletirken ve üretim çeşitliliğini artırırken ortaya önemli bir ihtiyacı çıkarıyor: Uygulama çeşitliliği ile kar marjlarını artırmak ve üretim maliyetlerini en aza indirmek.
 
 
Üretim maliyetleri nasıl düşürülür?
 
Üretim maliyetlerini en aza indirmek elbette birçok bileşenin sonucu. Ancak maliyetleri en çok etkileyen faktör kesinlikle dijital baskıda kullanılan boya fiyatları. Pazar genişledikçe üretici OEM boyalar yerine 3.parti boyaları kullanmak zorunda kalıyor; ancak markasız 3.parti boyalar birçok probleme yol açıyor: Baskı kalitesinin düşmesi, baskıda renk tutarsızlığı ve makineye uyumsuz olmasından kaynaklanan teknik sorunlar.
Ancak son yıllarda, birçok önde gelen boya markaları, makine modellerine göre özel olarak formüle edilmiş markalı muadil baskı boyaları geliştirmeye başladı. %100 makine uyumluluğu sağlayan bu muadil boyalar, üzerinde yoğun Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı ve tamamen belli bir markanın belli modeline özel olarak tasarlanmış boyalar. Bu muadil boyalar, orijinal boyalar ile aynı kalitede baskı sonuçları alınmasını ve kaliteden hiçbir ödün verilmemesini sağlarken, maliyet ve zamandan tasarruf sağlaması ile baskı üreticilerinin en büyük tercihi haline geldi.
Dijital baskı makinesi üreticileri, her geçen gün daha yüksek hızlarda ve daha yüksek kalitede baskı yapan makineler geliştirmeye devam diyor. Makine üreticileri, belli makine modellerine uygun özel boyalar üretiyorlar. Peki, boya üreticileri aynı standartlara sahip boya neden üretmesin? Dolayısıyla bu makineye özel geliştirilen boyalar,makinenin teknik özellikleri ile tamamen uyumlu çalışacak ve makine ile boya arasında en iyi performansın alınmasını sağlayacak şekilde geliştiriliyor.
Bu noktada da elbette tüm baskı makinelerine uyacak tek bir formülasyon söz konusu değil. Farklı markaların farklı model dijital baskı makinelerine özel boya geliştiriliyor. Örneğin bir markanın iki ayrı modelinde aynı baskı kafaları kullanılsa dahi, her iki makineyi birbirinden ayıracak ve eşsiz kılacak diğer birçok teknik özellik mevcut. Dolayısıyla, makine modeline göre en uygun boya modelini seçerken de kıstas asla tek başına baskı kafası olamaz. Makine modeline uygun boyayı seçerken, ısıtma ve kurutma sisteminden tutun, baskı kafasının voltajına ve baskı hızına, farklı boru sistemlerine, UV lambaların farklı dalgaboylarına ve farklı lamba özelliklerine ve hatta boya ambalajına kadar dikkate alınan çok sayıda teknik detay söz konusu. Bu da her bir muadil boyanın farklı olmasını ve makine ile %100 uyumlu çalışmasını sağlıyor. Aksi takdirde, bir boya tek bir makineye özel olarak geliştirilmezse, makineyle ya da baskıyla alakalı sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz olacaktır.
 
 
BoyaStok.com’dan parkurunuza özel markalı muadil boyalar
 
BoyaStok.com, pazardaki bu açığı görerek, belirli markaların belirli modelleri ile %100 uyumlu çalışacak ve sadece bu modeller için özel olarak geliştirilmiş “markalı” muadil boyaları piyasaya sunuyor. 
Bu sayede baskı üreticilerinin makine parkurunda yer alan modellere en uygun boyayı temin eden ve baskı kalitelerinden hiçbir ödün vermeden, çok geniş yelpazede baskı yapabilmelerini sağlayan boyastok.com, üstelik aynı kaliteyi yüksek maliyet avantajı ile sunuyor.
Sunduğu boya markalarının her biri, makine modellerinin kendi teknik özellikleri temel alınarak geliştirilmiş boyalar. Bu sayede baskı üreticisinin tüm kalite, hız, verimlilik ve uygun maliyet ihtiyaçları karşılanmaktadır.
Bugün sadece tekstil sektöründe değil, endüstriyel baskı ve reklam sektörlerinde de bu ihtiyaç artmaktadır. Dolayısıyla BoyaStok.com, sektöre “tak&çalıştır” mantığı ile değişim yapabilecekleri ve herhangi bir teknik desteğe ihtiyaç duymadan rahatlıkla değişim yapabilecekleri boya çözümleri sunuyor. Bu sayede baskı makinesi hiçbir beklemeye ihtiyaç duymadan çalışmaya devam edebilir, herhangi bir ek teknik desteğe gerek kalmaz ve ek bir maliyet oluşturmaz. Boya değişimi, operatör tarafından rahatlıkla uygulanabilir. Üstelik aynı tür boya ambalajı sayesinde, herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olmaz.
Bugün baskı üreticilerinin en büyük beklentisi kar marjlarını artırmak ve maliyetleri düşürmek. Bunun da en iyi yolu boya maliyetlerini “kaliteyi yüksek tutarak” düşürmekten geçiyor. Baskı üreticileri her geçen gün yeni baskı uygulamaları arayışındalar, çünkü üretimlerin çeşitlendirmek ve hızlandırmak kadar aynı zamanda karlılıklarını artırmak istiyorlar. BoyaStok.com da üreticilerin mevcut makine parkurlarından en yüksek verimi alabilmeleri, yeni uygulamaları kaliteyi düşünmeksizin hayata geçirebilmeleri ve işletmelerini büyütebilmeleri için sadece baskı kafasına özel değil, kullandıkları makinenin markasına ve modeline tam uyumlu olacak şekilde geliştirilmiş “markalı” muadil boyaları sunuyor. 
Sizin için özel olarak hazırlanmış “Boya Bul” filtremizi kullanarak;
Boya türünüzü,
Makine markanızı,
Makine modelinizi 
Seçerekparkurunuza en uygun muadil boyayı hızlıca bulabilirsiniz.
Daha fazla bilgi almak için www.boyastok.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İlgili Görseller